HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Gazdaság- és társadalompolitikai kérdésekről - egy koherens ökopolitikai értékrendszer mentén

2010.03.10. 19:58 budapest 678

Scheiring Gábor és Jávor  Benedek  LMP lakossági fórumon a 18. kerületben

Pestszentlőrinc - egy étterem hangulatos fényekkel megvilágított emeleti tere, lakossági fórum LMP jelöltekkel és LMP szóvivővel ... okos kérdésfelvetések - és a válaszokban kirajzolódó élhető jövő- és társadalomkép ... konstruktív aggodalom és bizalom ... és a beszélgetés során egyre erősödő közös hit abban, hogy így lehet más! 

 

 Az Origó online beszámolója

részlet:

"Több mint tíz százalékkal növelné a foglalkoztatottságot, öt százalékkal csökkentené a járulékokat, és ökoadókból pótolná a kieső bevételt az LMP. A párt vezetői szerint képes lesz majdnem minden megyében listát állítani, a pestszentlőrinci jelöltnek már össze is gyűlt a 750 cédulája. Az LMP fórumán a hallgatóságot nem csak a zöld gazdaságélénkítés érdekelte, kíváncsiak voltak arra is, mit gondol az LMP a romakérdésről vagy a határon túli magyarokról.

......................................................

"A zöld fordulat programja szakít a gazdasági növekedés fetisizálásával" - kezdte magyarázni az LMP terveit Scheiring. Magyarország ma szerinte az "összeszerelő ország", vagyis a külföldi tőke bevonzása a legfőbb prioritás, miközben "borzasztóan rossz" a foglalkoztatás, a munkaképes korúak csupán 56 százaléka dolgozik (a KSH adatai szerint a foglalkoztatási ráta 2009-ben 55,4 százalék volt). Azt Scheiring és Jávor is hangsúlyozta, hogy nem akarják elzavarni a multikat, de "minimum versenysemleges" helyzetet szeretnének teremteni.

Scheiring szerint az elmúlt 20 évben Magyarországon nem volt koherens fejlesztéspolitika, jól látható, hogy a külföldi tőke csak Győr és Budapest környékén telepedett meg. Jávor szerint a mindenkori magyar kormányok kifejezetten a külföldi tőkének kedvező helyzetet igyekeztek teremteni - például egyedi kedvezményeket és támogatásokat adtak -, ami nagyjából az ezredfordulóig sikeresnek is tűnt. Egyes térségek azonban végzetesen lemaradtak, a hazai kis- és középvállalkozások pedig beleszorultak a szürkegazdaságba - mondta Jávor. Az LMP célja, hogy hosszabb távon 68 százalékra nőjön a foglalkoztatottság - mondta Scheiring, ennek érdekében sürgősen öt százalékkal csökkenteni kellene a járulékokat. A kieső bevételt szerinte ...."

folytatás az Origo online oldalán:

A zöld hólabdától a cigányprobléma méregfogáig - az LMP fóruma Pestszentlőrincen

 

LMP fotógaléria:

(fotó: fh)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: program társadalomkritika rendszerkritika 2010 ökopolitika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr931829567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása