HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Mégis lesz Tokajban füstölt bor?

2010.01.27. 21:41 fh

Nem mindenkinek tetszett  és tetszik az ötlet, például a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottságnak, és  Jéékának sem a Lehet más a világ! egyik blogbejegyzésében.

És még nem örül jelen állás szerint az a 766 ember sem, aki a "Tiltakozzunk a szerencsi hőerőmű ellen!" nevű Facebbok csoporthoz 2010. január 23-a óta csatlakozott.  Azt szeretnék elérni, hogy Magyarország világörökségi védelmet élvező, történelmi borvidékén mégse épüljön megalomán környezetszennyező szerencsi szalmaerőmű üzem.

Az Index tudósítása szerint Fülöp Sándor, a jövő nemzedék országgyűlési biztosa, elfogadva a jogerős ítéletet, nem tiltakozik tovább. A borvidék szőlész és borász egyesületei és szervezetei azonban Sajtóközleményt adtak ki, melyben reménykednek a még tető alá hozható jogi szabályozásban:

"Bízunk abban, hogy a Magyar Köztársaság kormánya mindent elkövet annak érdekében, hogy a hazánk nemzetközi kötelezettségvállalásait súlyosan érintő, és a Tokaj-hegyaljai borvidék világörökségi értékeit visszavonhatatlanul károsító beruházás ügye megnyugtatóan lezáródjon, és a már készülő „világörökségi törvény” elfogadásra kerüljön."

Ha csatlakozásoddal támogatni szeretnéd a tokaji borvidék védelmét, a Facebook csoporthoz itt csatlakozhatsz.

Civilek tiltakozása: Demonstráció az Országház előtt, 2010. február 5., 17:00-18.00

Korábbi LMP állásfoglalás: felhívás a szalmaerőműre vonatkozó hatástanulmány nyilvánossá tételére

(grafika: Tiltakozzunk a szerencsi hőerőmű ellen! Facebook csoport képtárából)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: környezetszennyezés világörökség 8ker 7ker 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr421707694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása