HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az LMP mint ökopárt önmeghatározása és elhelyezkedése a politikai palettán

2010.01.23. 21:33 LMP 678

 

Az LMP öndefiníciója: Se nem jobb, se nem bal, hanem ...

 Schiffer András, az LMP szóvivője válaszol a Hírextrán 

... és még az LMP politikai pályán való elhelyezkedéséről, nyugdíjpolitikai elképzeléseiről, Jobbikhoz való hozzáállásáról, és a várható kampány-stratégiájáról ...

részlet az interjúból:   "És mi a helyzet a liberalizmus-konzervativizmus térfelével? Az LMP közleményében pont a minap szerepelt, hogy mindkét irányelv jól megfér egymás mellett a párton belül. Miben konzervatívak, és miben liberálisok?

Mind a gazdaság-, mind a társadalompolitikát a fenntarthatóságnak rendeli alá az LMP. Amikor a közjogi szerkezetről, az alapvető emberi jogokról, az emberi méltóság védelméről, jogegyenlőségről van szó, akkor az LMP egy liberális párt. Amikor arról van szó, hogy miként lehet megőrizni a hagyományos közösségeket és azokat a településtípusokat, termelési módokat, amik alkalmasak arra, hogy a kulturális hagyományokat átörökítsük a jövő generáció számára, akkor az LMP egy konzervatív párt.

Ha arról van szó, hogy egy olyan gazdaságot és társadalmat szeretnénk, ahol folyamatosan visszaszorulnak a kizsákmányolt, elnyomott helyzetek, akkor ebben a tekintetben mi az új-baloldalnak vagyunk a folytatói. Ezt jelenti az az ökopolitikai szintézis, amire az LMP megszerveződött, és ami politikáknak, valamint a programunknak az alapját képezi. "

...... az interjú folytatása itt

(fotó: Hírextra)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás program kispál 2010 8ker 7ker lmp moldovan 6ker kaszics

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr811696420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása